Bokläsning och mys

publicerat i
Så mysigt att Lilly äntligen vill att man läser böcker, dock inte allt för långa böcker men ändå hon sitter och härmar, pekar och följer med hon lär sig en massa nya ord och tycker de är kul att bläddra. Givetvis är de roligas om även Elliot är med då vi läser. 
De är tur att Elliot är rätt lugn och väldigt tålmodig då de kommer till Lilly, de flyger ofta någon bok som hon vill att han ska läsa. Men dom leker ofta tillsammans med både bollar och mjukisdjur. Lilly tar och springer och han efter, hon tjuter av skratt! Roligaste just nu är då hon får ett kex då vill han mer än gärna jaga henne genom huset. 

1 oktober!

publicerat i
1 oktober är de inte ännu men de är då vår andra lilla stjärna är beräknad att   komma. Vi blev flyttade fyra dagar igår då vi äntligen hade ultraljud och fick se vår bäbis för första gången. 
En timmes långt ultraljud då de var en som skulle lära sig men för oss var de bara kul att se vår lilla så länge. 

Om de blir en lillasyster eller lillebror gick inte att se men att de var en livlig liten där inne såg vi, allt såg bra ut och allt känns plötsligt så mycket mer verkligt. Även då jag mått så illa så länge går de inte riktigt att förstå förens man både kan känna och nu dessutom fått sett den lille.  Nu återstår de om vi bokar ännu ett ultraljud för att se vad de är eller om de får bli en överraskning denna gång! 

Sova.

publicerat i
Vi försöker få lite rutin på sovningen här hemma och ännu går de väldigt bra, när vi var sjuka blev alla rutiner som bortblåst vilket är förståelig men nu vill vi tillbaka igen. 
Läggning mellan 21-22 på kvällen sedan äter hon en gång på natten mellan 03-05 och sedan gör vi morgon någon gång vid 08-09 ibland även lite senare.  Sedan sover hon en gång på dagen då somnar hon runt 12 och sover då allt mellan en till tre timmar. 

Dessa rutiner tycker jag är bra förutom nattmålet men med tanke på att hon tappade vikt då hon var sjuk så tror jag hon behöver äta på natten ett tag till. 
Sedan skulle jag nog vilja att hon somnar en timme tidigare på kvällen men eftersom hon inte ska börja på dagis känns de ingen panik att få henne isäng tidigare. 

Igår var de en trött tjej som inte riktig sov tillräckligt på dagen. Men gisses så mysigt de är då hon sover såhär.